Csütörtökön versenymenü
2017.11.29, 11:20
Mint ahogy arról már korábban hírt adtunk a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a Közétkeztetôk és Élelmezésvezetôk Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) által az idén is meghirdetett közétkeztetési szakácsversenyen Kádár József szakács és Reskó Lászlóné Anna élelmezésvezető munkatársainka szarvasi régiós elődöntőben az előkelő 2. helyezést érték el.
Némedi József mesterszakács, a közétkeztetési szakácsverseny ötletgazdája elmondása alapján a verseny értékelése folyamán fontos szempont volt az élelmiszerbiztonsági szabályok betartása mellett, hogy a menü több száz adagban is elkészíthető és kiszállítható legyen.
Ennek a feltételnek munkatársaim menüje maximálisan megfelelt, és – mint ahogyan már korábban több fórumon is tájékoztatást adtunk róla – el is határozták, hogy beillesztik a főzőkonyha repertoárjába.
A versenymenü elkészítésére 2017. november 30-án, csütörtökön kerül sor.
Tehát holnap, a 859 adagban elkészített ebéd a következő lesz: pöszmételeves almával sűrítve, sajttal spenóttal töltött csirkemell filé, brokkoli mártás, párolt rizs,sárgarépakrémmel töltött fánkocska
Az ételekhez jó étvágyat kívánunk!
A későbbiekben a fogadtatásról képekkel is beszámolunk.
Ulicsné Erdős Erzsébet
intézményvezető
Mai menük
Reggeli
Ásványvíz 0,5 l vajas pogácsa 2db
Tízórai
tej vajas pogácsa
Ebéd
alma leves pulykavagdalt burgonya püré vitamin saláta
Uzsonna
ráma zöldpaprika, Tk. Kenyér
Vacsora
Toros káposzta Tk kenyér
Tízórai
tej vajas pogácsa
Ebéd
banán alma leves pulykavagdalt burgonya püré vitamin saláta
Uzsonna
tk.csokis keksz
Reggeli
tej tk.meggyes csiga
Tízórai
tea
Ebéd
banán harcsa paprikás brokkolival bulgur köret csem.uborka
Uzsonna
víz,ken?májas paradicsom fb.kenyér