Főoldal | KÖSZI | Közintézmények Szolgáltató Irodája, Berettyóújfalu
06-54-402-004


Étkezés igénylése a tanév elején

2017.09.04, 08:05

A közétkeztetés biztosítása az önkormányzati és az állami fenntartású intézményekben továbbra is önkormányzati feladat, melyet a Közintézmények Szolgáltató Irodája lát el.

A tanév megkezdése előtt levélben tájékoztattuk a szülőket a gyermekétkezés igénybevételére vonatkozó tudnivalókról, kedvezményekről, árakról. Az árak nem változtak, az étkezési kedvezmények is ugyanolyan széleskörűek mint a tavalyi évben.

Kérjük azokat a szülőket, akinek gyermeke(i) nálunk étkeznek, vagy nálunk szeretnének étkezni - és még erre nem került sor , irodánkban adják le az étkezési igénylőlapot, valamint - ha szükséges - a kedvezményre jogosító iratot, nyilatkozatot. Bizonyos tipusú kedvezményeket csak ezután tudunk biztosítani. Kérem, ezzel kapcsolatban tanulmányozzák a kiküldött, valamint honlapunkon is megtalálható tájékoztató leveleket. Kiemelném az információk közül a hiányzásokat, melyeket – az egységes, pontos nyilvántartás miatt - csak irodánkban (e-mailen vagy telefonon vagy személyesen) lehet jelezni.

 

Az új tanévben is jó munkát és nagyon jó egészséget kívánunk mindenkinek!

 

Ulicsné Erdős Erzsébet

intézményvezető

 


tovább

Előadás a diétás konyhánkról a Farmer Expón

2017.09.04, 07:58

Elismerés számunkra, hogy a 26. Farmer-Expo Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás keretében a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, a CIVITA FOOD Kft., valamint a V-TRADE Kiállítások Kft. szervezésében megvalósított „Fókuszban a Coeliakia From farm-to-table gluténmentesen” című konferencián a városunkban a közétkeztetés keretein belül, a KÖSZI által működtetett diétás konyháról, annak kialakításáról, az étkező gyermekek számáról, az érzékenységek tipusáról, a gyakorlati tapasztalatokról, nehézségekről, pozitívumokról tarthattam előadást. (A diétás konyhánkról honlapunkon bővebben is olvashatnak.)

 

A szervezők az előadás címében tevékenységünket „Jó gyakorlat”-nak minősítették. Nagyon örülünk, hogy a szülők visszajelzései is kedvezőek. Bízunk benne, hogy a továbbiakban is a gyermekek és a szülők megelégedésére végezhetjük ezt a tevékenységet.

 

Ezúton is kérem azon gyermekek szüleit, akik részére diétás étrend igénybevétele indokolt, és még nem nálunk étkeznek, tájékozódjanak erről a lehetőségről elérhetőségeinken. Munkatársaim minden tipusú diétás étrendet rendkívül nagy körültekintéssel biztosítanak a gyermekek részére.

 

 

Ulicsné Erdős Erzsébet

intézményvezető

 


tovább

Riport a szünidei étkezésről az M1-en

2017.08.23, 17:09

Tisztelt Szülők!

 

Az M1 műsorában 2017.08.20-án 14.30-kor került adásba a Család és otthon magazinműsor, amely tartalmazott egy Berettyóújfaluban, a szünidei étkeztetéssel kapcsolatban készített riportot. 

 

Nagy öröm számunkra, hogy az Önkormányzat, a Polgármesteri Hivatal, a BSzSzK és a KÖSZI dolgozói együttműködésének eredményeként ebben a műsorban is pozitív visszajelzést kapott városunk. 

 

Az adás visszanézhető a következő linken: 

 

http://www.mediaklikk.hu/video/csalad-es-otthon-2017-08-20-i-adas-2/

 

A műsoron belül az 5. percnél kezdődik a szünidei étkeztetésről szóló rész. 

 

 

 

Ulicsné Erdős Erzsébet intézményvezető

 


tovább

Az új tanév/nevelési év gyermekétkeztetésével kapcsolatos információk

2017.08.16, 17:56

Tisztelt Szülők!

Mai napon megkezdtük a 2017/18-as tanévre vonatkozó étkezésről szóló tájékoztató leveleink kiküldését. A tájékoztató levelek (intézménytipusonként: bölcsőde, óvoda; általános iskola, középiskola, kollégium) valamint a hozzájuk kapcsolódó megrendelő nyomtatványok és kedvezményre vonatkozó nyilatkozatok honlapunkon (www.kosziberettyo.hu) is, „étkeztetés”>>”nyomtatványok, nyilatkozatok” menüpont alatt megtalálhatóak.

Kérem tanulmányozzák alaposan, mert a tájékoztatóban sok lényeges információ szerepel.

 

2017. augusztus 25-ig kérjük irodánkban (Dózsa Gy. u. 17-19. 1. emelet 108. ajtó) leadni a következő tanévre/nevelési évre vonatkozó étkezési igényeket, kedvezményre vonatkozó nyilatkozatot valamint – ha szükséges a tájékoztató levél alapján – a kedvezményre jogosító alátámasztó dokumentumokat is. A kedvezményt, csak a szükséges dokumentumok leadása után tudjuk érvényesíteni.

 

Kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésükre.

 

 

    Ulicsné Erdős Erzsébet

      intézményvezető


tovább

NYÁRI INGYENES GYERMEKÉTKEZÉST IGÉNYBEVEVŐK SZÁMA

2017.06.20, 13:55

Berettyóújfalu Város Önkormányzata a nyári szünetben, 2017. június 19. és 2017. augusztus 18. közötti munkanapokon (korcsoportonként eltérő időszakban) biztosítja, szülői igénybejelentés alapjána hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére az ingyenes szünidei étkezést. VÁLTOZÁS: A Képviselő-testület döntése alapján a gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermekek is igénybe vehetik a lehetőséget, szülői nyilatkozat alapján. Részükre az étkezést az Önkormányzat saját forrásból biztosítja. A lehetőségről az érintettek névre szóló levélben kaptak tájékoztatást.

A jogosultak közül a nyári szünetre vonatkozóan 380 gyermek részére igényelték a szülők az ingyenes étkezést, közülük 140 gyermek részére az Önkormányzat saját forrásból biztosítja az ebédet.

Az igénybevételi időszakokról és az átvétel helyeiről előző hírünkből tájékozódhatnak.

 

 

Ulicsné Erdős Erzsébet

intézményvezető      


tovább

Nyári szünidei ingyenes gyermekétkeztetés

2017.05.31, 15:23

Berettyóújfalu Város Önkormányzata a nyári szünetben, 2017. június 19. és 2017. augusztus 18. közötti munkanapokon (korcsoportonként eltérő időszakban) biztosítja, szülői igénybejelentés alapjána hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére az ingyenes szünidei étkezést.

VÁLTOZÁS: A Képviselő-testület döntése alapján a gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermekek is igénybe vehetik a lehetőséget, szülői nyilatkozat alapján. Részükre az étkezést az Önkormányzat saját forrásból biztosítja. A lehetőségről az érintettek névre szóló levélben kaptak tájékoztatást.

 A levélhez mellékelt “Nyilatkozat”-ot a gyermekek létszámának megfelelő számban legkésőbb 2017. június 6-ig a KÖSZI-nél kell leadni. Kérem a tisztelt szülőket, hogy felelősséggel nyilatkozzanak, és igénylés esetén vegyék is igénybe a szolgáltatást. Lehetőség van arra is, hogy pl. táborozás esetén ne a teljes időszakban kerüljön igénylésre az ebéd, a nyilatkozaton ezt is lehet jelölni.

Igénybevételi időszakok a különböző korcsoportok részére:Az iskolások és az otthon gondozott gyermekek a teljes fenti időszakban, a bölcsődébe beiratkozott gyermekek a zárva tartás idején (2017. augusztus 14-18-ig, 5 munkanapon) vehetik igénybe, az óvodás gyermekek pedig az óvoda zárva tartása idejére (2017. június 26 – 2016. augusztus 18-ig, 40 munkanapon) vehetik igénybe a szünidei gyermekétkezést, amennyiben az ügyeletes óvodai ellátást nem veszik igénybe.

Az ebéd, az igénybejelentésben megjelölt  konyháról, Berettyóújfaluban a Rákóczi u. 1. szám, vagy a berettyószentmártoni városrészben a Puskin u. 106. szám alatti konyháról, saját ételhordóban, munkanapokon 11 és 13 óra között szállítható el.

 

Ulicsné Erdős Erzsébet

intézményvezető

  

  


tovább

Munkatársaink sikere a közétkeztetési szakácsversenyen

2017.05.29, 15:09

 

 

A Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a Közétkeztetôk és Élelmezésvezetôk Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) idén is meghirdette már hagyományos közétkeztetési szakácsversenyét.

A versenyre 51 csapat jelentkezett, köztük a Közintézmények Szolgáltató Irodája által üzemeltetett 1. sz. Főzőkonyhán dolgozó Kádár József szakács és Reskó Lászlóné Anna élelmezésvezető. A nevezéshez 3 fogásos menüt kellett készíteniük nettó 450 Ft-ból, melynek fényképeit, receptjét, tálalási javaslatát és nyersanyag-kalkulációját értékelte a zsűri.

Örömmel számolhatok be róla, hogy a napokban érkezett értesítés alapján a KÖSZI csapata bekerült a békéscsabai régiós elődöntőbe, melyre várhatóan 2017 szeptemberében kerül sor. A régiós elődöntőkből összesen 12 csapat jut tovább az országos megmérettetésre.

Nagyon büszkék vagyunk munkatársainkra. Ezúton is gratulálunk és további jó szereplést kívánunk. 

Ulicsné Erdős Erzsébet

intézményvezető

 


tovább

Változás a Fráter László teremmel és a Kisteremmel kapcsolatban

2017.04.28, 18:24

Tisztelt Ügyfeleink!

A Berettyóújfalu Kossuth u. 6. sz. alatt található Fráter László terem és a mellette lévő Kisterem – irodánk székhelyének változása miatt – a jövőben már nem a Közintézmények Szolgáltató Irodája kezelésében lesz.

 

A Kossuth u. 6. sz. alatti épület felújítása miatt a termek előreláthatólag 2017. június végéig nem lesznek használhatóak.

 

A termekkel kapcsolatban a Nadányi Zoltán Művelődési Ház munkatársai tudnak felvilágosítást adni, az 54/402-014-es telefonszámon.

  

 

Tisztelettel: Ulicsné Erdős Erzsébet intézményvezető

 


tovább

Irodánk elköltözött

2017.04.27, 10:30

Tisztelt Szülők!

Irodánk elköltözött a Polgármesteri Hivatal (Dózsa Gy. u. 17-19.) épületébe, annak 1. emeletére (105-108. irodák)

Kérem az elkövetkezendő napokban vezetékes telefonon ne keressenek bennünket, annak áthelyezése folyamatban van, amint működnek értesítéssel leszek.

A következő mobiltelefonszámon vagyunk elérhetőek:

30/368-47-86

  


tovább

Nem változtak a gyermekétkeztetés térítési díjai

2017.04.07, 15:55

Tisztelt Szülők!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a gyermekétkeztetés térítési díjai a Közintézmények Szolgáltató Irodájánál az idei évben sem emelkedtek.

 


tovább

Következő napi menük

Tízórai

Tej Vajkrém,tk.kenyér paradicsom

Ebéd

Legényfogó leves Káposztás kocka rostoslé  

Uzsonna

Delma, zsemle reszelt sárgarépa

Ebéd

Mindenszentek napja

Ebéd

Mindenszentek napja