Főoldal | KÖSZI | Közintézmények Szolgáltató Irodája, Berettyóújfalu
06-54-402-004


Nyári szünidei ingyenes gyermekétkezés és támogatás tábori étkezésekhez

2018.09.19, 18:35

Berettyóújfalu Város Önkormányzata a nyári szünetben,2018. június 18. és 2018. augusztus 17. közötti munkanapokon, 45 napon keresztül, (korcsoportonként eltérő időszakban) biztosította, a hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, valamint - a Képviselőtestület tavalyi pozitív döntése alapján - a gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermekek  részére is az ingyenes szünidei étkezést. A lehetőségről minden érintett névre szóló levélben kapott tájékoztatást. Az ingyenes nyári szünidei étkezés keretében 302 gyermek ebédjéről gondoskodtunk. Közülük 83 gyermek étkezését az önkormányzat saját forrásból biztosította.

Az Önkormányzat – mint eddig minden évben – az idei nyári szünetben is támogatta a helyi Erzsébet táborokban résztvevő gyermekek étkezését azzal, hogy a táboroknak csak a nyersanyag árát kell megfizetniük, az ételek elkészítésének rezsiköltségét az önkormányzat saját forrásból biztosította. Így a tábor számára rendelkezésre álló keretből több programot tudtak megvalósítani a szervezők. A nyári szünetben megrendezett Erzsébet táborokban összesen 676 gyermek részére biztosítottuk a napi négyszeri étkezést. Az étlapokat a gyerekek igényeit figyelembe véve terveztük. Ezen kívül a városunkban megrendezésre kerülő számos, nálunk étkező tábor résztvevői (összesen 250 gyermek) részesülnek hasonló étkezési kedvezményben.

 

 

Ulicsné Erdős Erzsébet

intézményvezető 

 


tovább

Munkatársaink az első 12-ben az OKÉS 2018 szakácsversenyen

2018.06.25, 11:27

A KÖSZI által üzemeltetett Diétás konyhán dolgozó Dézsi Ferenc szakács és Földesiné Dávid Ibolya szakács 2018 márciusában jelentkezett az idén 7. alkalommal megrendezettOrszágos Közétkeztetési Szakácsversenyre. Felkészülésüket, jelentkezésüket Kathóné Papp Éva élelmezésvezető segítette.

A nevezéshez 3 fogásos menüt kellett készíteniük – mivel bio alapanyagot is használtak - nettó 420 Ft-ból, melynek fényképeit, receptjét, tálalási javaslatát és nyersanyag-kalkulációját értékelte a zsűri. A munkatársaim által készített ételsor – bár nem volt előírás, de mindennapi munkájukat becsempészve, annak megfelelve - teljes egészében allergénmentes.

A verseny kétfordulós volt, nagyon örültünk, hogy a beküldött dokumentumok alapján a zsűri a mi versenyzőinket is kiválasztotta az első 12 csapat közé, az országos döntőben történő szereplésre.

A döntőre 2018. június 16-án, a Budapesti Gazdasági Egyetem KVIK tankonyháján került sor, ahol 20 adagban kellett elkészíteni az ételeket 4 óra hossza alatt.

Versenyzőink az országos döntőn tisztességgel helytálltak, a nehéz körülmények ellenére nyugodtan, hiba nélkül főztek, több zsűritagtól dícséretet kaptak. Az ő konyharészük volt a legrendezettebb és a legtisztább.

Az idei évben elsőként gyermekzsűri is értékelt, a versenyről készített TV riportban a gyermekek éppen a mi ételsorunkat kóstolták, és finomnak minősítették. http://rtl.hu/rtlklub/hirek/350-forintbol-foztek-ebedet A másik rövid hírben Dézsi Ferenc munkatársamat kérdezte a riporter. http://rtl.hu/rtlklub/hirek/finom-szuper-menza-etelek

A döntőről kiadvány készül, melyben a döntőbe jutott csapatok bemutatása mellett a versenyen szereplő receptek, ételkészítési, tálalási leírások, ételek fotói szerepelnek majd.

Munkatársaim a versenyen elért kimagasló eredményükkel erősítették intézményünk és városunk jó hírnevét. A jelentkezésüket segítő Kathóné Papp Éva élelmezésvezető nagyban hozzájárult a szép eredményhez. Színvonalas munkájukért, kitartásukért, eredményükért mindhármukat köszönet illeti. Nagyon büszkék vagyunk rájuk. Ezúton is gratulálunk és nagyon jó egészséget kívánunk.

 

Ulicsné Erdős Erzsébet

intézményvezető

 

  


tovább

2018. ÉVI NYÁRI SZÜNIDEI INGYENES GYERMEKÉTKEZTETÉS

2018.05.30, 10:34

Berettyóújfalu Város Önkormányzata a nyári szünetben, 2018. június 18. és 2018. augusztus 17. közötti munkanapokon (korcsoportonként eltérő időszakban) biztosítja, szülői igénybejelentés alapjána hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére az ingyenes szünidei étkezést. A Képviselő-testület múlt évi döntése alapján a gyermekvédelmi kedvezményre jogosult (előző két kategóriába nem tartozó) gyermekek is igénybe vehetik a lehetőséget, szülői nyilatkozat alapján. Részükre az étkezést az Önkormányzat saját forrásból biztosítja.

A lehetőségről minden érintett névre szóló levélben kapott tájékoztatást. A levélhez mellékelt “Nyilatkozat”-ot a gyermekek létszámának megfelelő számban legkésőbb 2018. május 31-ig a KÖSZI-nél kell leadni, nemleges esetben is. Azt a családot, akik fenti időpontig nem nyilatkoznak a Családsegítő Szolgálat munkatársai felkeresik, segítenek a nyilatkozat kitöltésében.

Kérem a tisztelt szülőket, hogy felelősséggel nyilatkozzanak, és igénylés esetén vegyék is igénybe a szolgáltatást. Lehetőség van arra is, hogy ne a teljes időszakban kerüljön igénylésre az ebéd, a nyilatkozaton ezt is lehet jelölni.

Igénybevételi időszakok a különböző korcsoportok részére:Az iskolások és az otthon gondozott gyermekek a teljes fenti időszakban, a bölcsődébe beiratkozott gyermekek a zárva tartás idején (2018. augusztus 06-17-ig, 10 munkanapon) vehetik igénybe, az óvodás gyermekek pedig az óvoda zárva tartása idejére (2018. július 02 – 2018. augusztus 17-ig, 35 munkanapon) vehetik igénybe a szünidei gyermekétkezést, amennyiben az ügyeletes ellátást nem veszik igénybe.

Az ebéd, az igénybejelentésben megjelölt  konyháról, Berettyóújfaluban a Rákóczi u. 1. szám, vagy a berettyószentmártoni városrészben a Puskin u. 106. szám alatti konyháról, saját ételhordóban, munkanapokon 11 és 13 óra között szállítható el. Bővebb tájékoztatás a kiküldött levélben vagy a KÖSZI honlapján megtalálható.

 

Ulicsné Erdős Erzsébet

intézményvezető

  


tovább

Munkatársainknak is gratuláltak a város napján

2018.05.27, 21:24

A város napjához kapcsolódó ünnepi testületi ülésen az önkormányzat által adományozott kitüntetések átadása előtt azon személyek és közösségek köszöntésére is sor került, akik az elmúlt egy évben valamilyen kimagasló eredményt értek el, Berettyóújfaluhoz kötődő munkásságuk eredményeként.

Muraközi István Berettyóújfalu város polgármestere és Vitányi István országgyűlési képviselő gratulációját fejezte ki két munkatársunknak, Kádár József szakácsnak és Reskó Lászlóné élelmezésvezetőnek, akik a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal, valamint a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége által 2017-ben meghirdetett közétkeztetési szakácsversenyre jelentkező 51 csapat között voltak, és a 2017. szeptember 16-án megrendezett szarvasi regionális elődöntőben 2. helyezést értek el. Büszkék vagyunk rájuk!

A teljes hír a Berettyó TV honlapján a következő linken olvasható, illetve a TV YouTube csatornáján megtekinthető:

http://berettyotv.hu/index.php?id=1466

https://www.youtube.com/watch?v=qL9ogDn91Og

Minden díjazottnak, címzetes főorvosnak, városi kitüntetettnek gratulálunk, további jó munkát és nagyon jó egészséget kívánunk!

Ulicsné Erdős Erzsébet

intézményvezető

 


tovább

Rendelkezés az adó 1+1%-áról

2018.05.11, 08:34

Kedves Szülők!

 

Mint ahogy az Önök által is ismert minden adózó rendelkezhet adója 1+1 százalékának felajánlásáról. Az első 1 százalék valamelyik bevett egyház vagy úgynevezett állami cél, a második 1 százalék valamelyik regisztrált civil szervezet részére ajánlható fel.  

A magánszemélyek 2018. május 22-ig adhatják be adóbevallásukat, illetve rendelkezhetnek az 1%-okról. Ez a döntés a nyilatkozó részére többletkiadással nem jár, hiszen a befizetett adójából kerül átutalásra az összeg a megnevezett szerv részére.

Amennyiben még nem döntöttek a civil szervezetek részére felajánlható 1%-ról, kérem fontolják meg, hogy nyilatkozatukban az  

Aranytál Közhasznú Alapítványt

adószám: 18554157-1-09

jelölik meg.

Az Aranytál Közhasznú Alapítvány célja a gyerekek kulturált étkeztetési feltételeinek biztosítása valamint a hátrányos helyzetű gyermekek étkezési térítési díjához való hozzájárulás. Az alapítvány hosszabb bemutatásában (mely a honlapunkon (www.kosziberettyo.hu) az intézményünk>>partnereink menüpont alatt megtalálható) szerepelnek azok a konkrét támogatások, eszközbeszerzések is, amelyeket az alapítvány a KÖSZI-n keresztül az étkező gyermekek részére biztosított. Ezek közül egy: 28, intézményünknél étkező gyermek számára, a 2017. decemberi étkezési térítési díj teljes kifizetéséhez, összesen 151.470.- Ft összegű támogatást adott, mely nagy segítség volt a Karácsony előtti időszakban. Az Alapítvány a magánszemélyek személyi jövedelemadójából történt 1%-os felajánlások segítségével nyújtotta támogatását.

 

Kérem, hogy lehetőség szerint rendelkezzenek adójuk 1+1 százalékának felajánlásáról.

Köszönettel:

Ulicsné Erdős Erzsébet

intézményvezető


tovább

ÚJABB SIKER AZ "OKÉS" KÖZÉTKEZTETÉSI SZAKÁCSVERSENYEN

2018.04.16, 08:58

Az idén már hetedik alkalommal került meghirdetésre az Országos Közétkeztetési Szakácsverseny, a nevezési határidő 2018. március 16. volt.

Az idei évben a Közintézmények Szolgáltató Irodája által üzemeltetett Diétás konyhán dolgozó Dézsi Ferenc szakács és Földesiné Dávid Ibolya szakács méretteti meg magát ezen a jeles versenyen. Felkészülésüket, jelentkezésüket Kathóné Papp Éva élelmezésvezető segítette. Mindhármuk munkáját, energiáját köszönjük.

A nevezéshez 3 fogásos menüt kellett készíteniük nettó 420 Ft-ból, melynek fényképeit, receptjét, tálalási javaslatát és nyersanyag-kalkulációját értékelte a zsűri. Munkatársaim a következő menüsort készítették: Csicseriborsó leves sárgarépa chipsszel; Sült paprikakrémmel és zöldhagymával töltött csirkecomb kakukkfüves, csicsókás tepsis burgonyával; Almás kölesgolyó, erdei gyümülcs öntettel. Az ételsor teljes egészében allergénmentes.

A verseny kétfordulós, a beküldött dokumentumok alapján a zsűri 12 csapatot választott ki az országos döntőben történő szereplésre. 

Nagy örömmel számolhatok be róla, hogy a KÖSZI csapata bekerült az első 12 csapat közé. A döntőre 2018. június 16-án kerül sor.

Nagyon büszkék vagyunk munkatársainkra. Ezúton is gratulálunk és további jó szereplést kívánunk. 

Ulicsné Erdős Erzsébet

intézményvezető

 


tovább

Csoportos beszedési időpont 2018 áprilisában

2018.04.10, 09:38

Tisztelt Szülők és Felnőtt étkezők!

A csoportos beszedési megbízásra felhatalmazást adott szülők és étkezők bankszámlájának 2018. április havi étkezési térítési díjjal történő terhelése előreláthatóan 2018. április 17-én történik.

Tisztelettel:

Ulicsné Erdős Erzsébet

intézményvezető

   


tovább

ÉTKEZÉS IGÉNYLÉSE A LEENDŐ ELSŐ OSZTÁLYOSOK BEIRATKOZÁSAKOR

2018.04.06, 09:20

Az általános iskolai beiratkozáskor munkatársaim is az intézményekben lesznek, és segítenek az étkezési igénylőlapok kitöltésében.

Helyszínek:

József Attila Általános Iskola Berettyóújfalu József A. u. 11.

2018. április 12-13. (csütörtök-péntek) 7.30-17.00

II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Berettyóújfalu, Rákóczi u. 1.

2018. április 12-13. (csütörtök-péntek) 8.00-17.00

Kérem a leendő első osztályosok szüleit, hogy beiratkozáskor töltsék ki és adják le a helyszínen kapott étkezési igénylőlapot és szükség esetén a kedvezményekre jogosító iratokat. Fentiekről bővebben honlapunkon tájékozódhatnak, vagy irodánkban telefonon illetve személyesen tájékoztatást adunk.

 

Ulicsné Erdős Erzsébet

intézményvezető

   


tovább

Nem változnak a gyermekétkezés térítési díjai

2018.04.03, 16:49

Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy a gyermekétkeztetés térítési díjai a Közintézmények Szolgáltató Irodájánál az idei évben sem emelkedtek

Mint köztudott a szülő az étkezési kedvezménnyel csökkentett bruttó nyersanyagárat fizeti meg gyermeke étkezése után. 

Térítési díjainkról, az igénybe vehető kedvezményekről honlapunkon (www.kosziberettyo.hu) is tájékozódhatnak, ahol további információk (aktuális étlapok, hírek) is megtalálhatóak.

Ulicsné Erdős Erzsébet

intézményvezető

   


tovább

Tavaszi szünidei ingyenes gyermekétkezés

2018.04.03, 16:44

Berettyóújfalu Város Önkormányzata a tavaszi szünet munkanapjain, 2018. március 29-én (csütörtökön) és 2018. április 3-án (kedden), tehát 2 munkanapon biztosította a hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére az ingyenes szünidei étkezést.

A Képviselő-testület tavalyi döntése alapján az előző két kategóriába nem tartozó, de gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermekek is igénybe vehették a lehetőséget, szintén szülői nyilatkozat alapján.

A lehetőségről minden érintett szülő levélben tájékoztatás kapott. A jogosultak közül 190 gyermek részére igényelték a szülők az étkezést, közülük 88 gyermek számára az Önkormányzat saját forrásból biztosította a lehetőséget.

 

Ulicsné Erdős Erzsébet

intézményvezető

 


tovább

Következő napi menük

Reggeli

Multivitamin melegszendvicskrém trapp.sajt,fb.kenyér

Tízórai

limonádé melegszendvicskrém trapp.sajt,fb.kenyér

Ebéd

jókaibab   leves     burgonyás   tészta   tk.kenyér   alma

Uzsonna

sárgabarack lekvár fb.kenyér

Vacsora

Tea, Bfi. Párizsi Flóra, zsemle Zöldpaprika

Tízórai

limonádé melegszendvicskrém trapp.sajt,fb.kenyér

Ebéd

óvoda: alma     jókaibab   leves     burgonyás   tészta   tk.kenyér   alma

Uzsonna

sárgabarack lekvár fb.kenyér

Reggeli

tej kenőmájas tk.  kenyér paradicsom

Tízórai

körte rostos

Ebéd

narancs   főtthús sóskamártás ½ burgonya

Uzsonna

ásványvíz tojáskrém tk.  kenyér zöldpaprika