Főoldal - 2. HELY A KÖZÉTKEZTETÉSI SZAKÁCSVERSENY RÉGIÓS ELŐDÖNTŐJÉN | KÖSZI | Közintézmények Szolgáltató Irodája, Berettyóújfalu
06-54-402-004


2. HELY A KÖZÉTKEZTETÉSI SZAKÁCSVERSENY RÉGIÓS ELŐDÖNTŐJÉN

vissza...

2017.09.18, 07:42

Mint ahogy arról már korábban hírt adtunk a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a Közétkeztetôk és Élelmezésvezetôk Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) által az idén is meghirdetett közétkeztetési szakácsversenyre jelentkező 51 csapat között volt két munkatársam: Kádár József szakács és Reskó Lászlóné Anna élelmezésvezető. A nevezéshez 3 fogásos menüt kellett készíteniük nettó 450 Ft-ból, melynek fényképeit, receptjét, tálalási javaslatát és nyersanyag-kalkulációját értékelte a zsűri.

A munkatársaim által kitalált menüsor: Leves: Pöszmételeves almával sűrítve, Főétel: Spenóttal, kaliforniai paprikával és sajttal göngyölt csirkemell párolt rizzsel és brokkoli mártással, Desszert: valamint sárgarépakrémmel töltött égetett tészta erdei gyümölcs öntettel.

Ezzel a nevezéssel bekerültek a régiós elődöntőbe, melyre 2017. szeptember 16-án, szombaton került sor Szarvason, a Gyulai Szakképzési Centrum Székely Mihály Szakképző Iskolájában. A tankonyhán megjelent hét csapatnak 3-3 óra állt rendelkezésére, hogy a menüsorát 5 adagban elkészítse. Közben a NÉBIH munkatársai folyamatosan értékelték tevékenységüket. A versenyen nagy segítséget nyújtott a csapatoknak Némedi József mesterszakács, a közétkeztetési szakácsverseny ötletgazdája.  

Rendkívüli öröm számomra, hogy a KÖSZI csapata, Józsi és Anna higgadt, körültekintő munkájuk, összeszokott tevékenységük alapján a versenynek ebben a fordulójában 44 pontot kapott, és így a régió csapatai közül ezen a napon az előkelő 2. helyezést érte el.

 

Nagyon büszke vagyok versenyzőinkre, akik munkahelyüket és Berettyóújfalut is becsülettel képviselték. Ezúton is gratulálok és nagyon jó egészséget kívánok. Kitartásukat, szorgalmukat, hozzáállásukat, többletmunkájukat külön köszönöm.

 

A verseny értékelése folyamán fontos szempont volt az élelmiszerbiztonsági szabályok betartása mellett, hogy a menü több száz adagban is elkészíthető legyen. Ennek a feltételnek munkatársaim menüje maximálisan megfelel, és szeretnék is beilleszteni a főzőkonyhán elkészített ételek közé. Várhatóan 2017 novemberében meg is főzik az 1. sz. Főzőkonyhánkon ezeket az ételeket.  

 

A régiós elődöntőkből az összesített pontszámok alapján 12 csapat jut tovább az országos megmérettetésre, melyre várhatóan 2018. februárban kerül sor. A döntőbe jutott csapatokról 2017. október 8-án kapunk értesítést. Köszönöm mindenkinek, aki segítségével, biztatásával, szurkolással elősegítette sikerüket.  

 

 

Ulicsné Erdős Erzsébet

intézményvezető


 

Következő napi menük

Tízórai

Tej, Szárnyasmájkrém paradicsom, Tk kenyér

Ebéd

Alföldi   leves   Mákos    tészta   ?szibarack

Uzsonna

Ráma Kuglóf

Ebéd

Reggeli

Tej szárnyaskrém, paradicsom Tk. Kenyér

Tízórai

Ásványvíz 

Ebéd

?szibarack     Alföldi    leves   Ízes- Grízes   tészta

Uzsonna

Ráma Kuglóf