Főoldal - A nyári szünidei gyermekétkeztetés tapasztalatai | KÖSZI | Közintézmények Szolgáltató Irodája, Berettyóújfalu
06-54-402-004


A nyári szünidei gyermekétkeztetés tapasztalatai

vissza...

2022.08.31, 08:27

A nyári szünidei gyermekétkeztetés tapasztalatai

 

Berettyóújfalu Város Önkormányzata a gyermekvédelmi törvény előírásainak megfelelve 2022. június 16. és 2022. augusztus 19. között 47 munkanapon keresztül biztosította a nyári szünidei ingyenes étkezést. A jogosultak közül 55%, 157 gyermek részére igényelték a szülők/törvényes képviselők az étkezést, közülük 38 gyermek étkezését az önkormányzat saját forrásból biztosította.

Az Önkormányzat az ételek elkészítésével, az ebéd adagolásával a Közintézmények Szolgáltató Irodáját bízta meg. Idén is két helyen került sor az ételek átadására-átvételére.

Az étkezési időszak végén egy rövid kérdőív kitöltésére kértük a szülőket, hogy értékelésükkel, észrevételeikkel segítsék munkánkat, hiszen mindannyiunk közös érdeke, hogy az étkezők elégedetten vegyék igénybe szolgáltatásainkat. A kérdőíveket kitöltés után névtelenül lehetett leadni az átvételi helyeken. Az étkező gyermekek 61%-ára vonatkozóan érkeztek vissza a vélemények.

A kérdőívet kitöltők 62%-a számára nagy segítséget jelent a szünidei étkezés biztosítása, csak így tudja megoldani a gyermekek nyári étkezését. A többi család esetében biztonsági tartalékot jelent a lehetőség.

A válaszadók értékelték az ételek mennyiségét, ízletességét, tartalmát és változatosságát. A „teljesen elégedettől”, az „egyáltalán nem elégedettig” négy lehetőség közül választhattak, és vártuk a válaszok szöveges indoklását is. Túlnyomórészt elégedett válaszokat fogalmaztak meg. A mennyiséggel 80%, a változatossággal 65%, a tartalommal 70%, az ízzel pedig 60% teljesen meg volt elégedve.

Nagyon szeretik a gyermekek milánói v. bolognai spagettit, a rántott húst, a pörköltet tésztával, és a gyümölcslevest. Ezek az ételek kapták a legtöbb szavazatot. Természetesen étlapjaink tervezésénél az előírások betartása mellett ezeket a jelzéseket is figyelembe vesszük. A legkevésbé kedvelt ételek a főzelékek lettek.

Ebben a tanévben még két alkalommal, az őszi, illetve téli szünet idején biztosít az Önkormányzat ingyenes étkezést a gyermekek részére. Az igénybevételi lehetőségről az eddigi gyakorlatnak megfelelően az érintettek előzetesen értesítést kapnak.

 

Berettyóújfalu, 2022.08.22.

                                                                                               Ulicsné Erdős Erzsébet

                                                                                                   intézményvezető

                                                                                   Közintézmények Szolgáltató Irodája

  

Következő napi menük

Reggeli

Tea, zsemle,halkrém uborka

Tízórai

Rostoslé, kifli, delma Zöldséges felv.

Ebéd

Májgombóc   Leves   Ratatouille   Csirkemell   Bulgur

Uzsonna

Túrós Táska

Vacsora

Túrós Táska

Tízórai

tea tojáskrém,paradicsom tk. kenyér

Ebéd

óvoda: banán   karalábé   leves   tarhonyás    hús   csemege   uborka   túró rudi

Uzsonna

belvita  keksz

Reggeli

tej kockasajt kifli zöldpaprika

Tízórai

multirostos

Ebéd

alma   spenótos, csirkemelles spagetti

Uzsonna

limonádé paradicsomos margarinkrém rozsos kenyér retek