Főoldal - A nyári szünidei gyermekétkeztetés tapasztalatai | KÖSZI | Közintézmények Szolgáltató Irodája, Berettyóújfalu
06-54-402-004


A nyári szünidei gyermekétkeztetés tapasztalatai

vissza...

2022.08.31, 08:27

A nyári szünidei gyermekétkeztetés tapasztalatai

 

Berettyóújfalu Város Önkormányzata a gyermekvédelmi törvény előírásainak megfelelve 2022. június 16. és 2022. augusztus 19. között 47 munkanapon keresztül biztosította a nyári szünidei ingyenes étkezést. A jogosultak közül 55%, 157 gyermek részére igényelték a szülők/törvényes képviselők az étkezést, közülük 38 gyermek étkezését az önkormányzat saját forrásból biztosította.

Az Önkormányzat az ételek elkészítésével, az ebéd adagolásával a Közintézmények Szolgáltató Irodáját bízta meg. Idén is két helyen került sor az ételek átadására-átvételére.

Az étkezési időszak végén egy rövid kérdőív kitöltésére kértük a szülőket, hogy értékelésükkel, észrevételeikkel segítsék munkánkat, hiszen mindannyiunk közös érdeke, hogy az étkezők elégedetten vegyék igénybe szolgáltatásainkat. A kérdőíveket kitöltés után névtelenül lehetett leadni az átvételi helyeken. Az étkező gyermekek 61%-ára vonatkozóan érkeztek vissza a vélemények.

A kérdőívet kitöltők 62%-a számára nagy segítséget jelent a szünidei étkezés biztosítása, csak így tudja megoldani a gyermekek nyári étkezését. A többi család esetében biztonsági tartalékot jelent a lehetőség.

A válaszadók értékelték az ételek mennyiségét, ízletességét, tartalmát és változatosságát. A „teljesen elégedettől”, az „egyáltalán nem elégedettig” négy lehetőség közül választhattak, és vártuk a válaszok szöveges indoklását is. Túlnyomórészt elégedett válaszokat fogalmaztak meg. A mennyiséggel 80%, a változatossággal 65%, a tartalommal 70%, az ízzel pedig 60% teljesen meg volt elégedve.

Nagyon szeretik a gyermekek milánói v. bolognai spagettit, a rántott húst, a pörköltet tésztával, és a gyümölcslevest. Ezek az ételek kapták a legtöbb szavazatot. Természetesen étlapjaink tervezésénél az előírások betartása mellett ezeket a jelzéseket is figyelembe vesszük. A legkevésbé kedvelt ételek a főzelékek lettek.

Ebben a tanévben még két alkalommal, az őszi, illetve téli szünet idején biztosít az Önkormányzat ingyenes étkezést a gyermekek részére. Az igénybevételi lehetőségről az eddigi gyakorlatnak megfelelően az érintettek előzetesen értesítést kapnak.

 

Berettyóújfalu, 2022.08.22.

                                                                                               Ulicsné Erdős Erzsébet

                                                                                                   intézményvezető

                                                                                   Közintézmények Szolgáltató Irodája

  

Mai menük

Reggeli

Ásványvíz flóra,olasz felv. csem.uborka,fb.kenyér

Tízórai

tea flóra,olasz felv. csem.uborka,fb.kenyér

Ebéd

zöldborsó   leves   vadas   sertés tokány   kuszkusz   narancs

Uzsonna

tk.csokis keksz

Vacsora

Pizzás  csiga

Tízórai

tea flóra,olasz felv. csem.uborka,fb.kenyér

Ebéd

óvoda: sárgarépa     zöldborsó   leves   vadas   sertés tokány   kuszkusz   narancs

Uzsonna

tk.csokis keksz

Reggeli

tej sárgarépás túrókrém burgonyás kenyér

Tízórai

ásványvíz

Ebéd

kivi   csirkemáj rizottó   vitaminsaláta

Uzsonna

gy. joghurt kakaós kifli